Bokskampioen Berbick vermoord

Maurice (Maurisico)
Voormalig wereldkampioen in het zwaargewicht Trevor Berbick is zaterdag vermoord. Berbick was de laatste bokser die tegen Muhammad Ali aantrad en de eerste die een titel aan Mike Tyson verloor.

Het lichaam van de vroegere bokser werd op een binnenplaats van een kerk op ongeveer 100 kilometer van Kingston gevonden. De Jamaicaan werd met een hakmes om het leven gebracht.

Trevor Berbick trof in zijn bokscarrière vele kampioenen. In 1981 was hij de laatste bokser die tegen de legendarische Muhammad Ali aantrad. Dat duel -bekend als “the drama in Bahama” won de Jamaicaan. In 1986 trad Berbick opnieuw aan in een legendarisch duel. Mike Tyson werd wereldberoemd in 1986, toen hij als twintigjarige Trevor Berbick knock-out sloeg en voortaan door het leven ging als de jongste wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten. Berbick bokste tot 2000.

Zijn leven ging na zijn bokscarrière bergafwaarts. Berbick kwam veelvuldig in aanraking met de politie. Als gevolg daarvan moest Berbick de Verenigde Staten verlaten.