Coulthard: "FIA moet coureurs serieus nemen"

Olga (Nuongirl)
David Coulthard heeft gezegd dat hij vindt dat zijn collega's in de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) wat meer van zich moeten laten horen. Tevens wil de Schot dat de vereniging voor Formule 1-coureurs serieuzer wordt genomen door de FIA.

De coureur van Red Bull Racing heeft dit gezegd in een interview met het Britse F1 Racing Magazine. "Ik kan mij niet indenken dat een organisatie als NASA niet naar haar astronauten zou luisteren. Dat de NASA astronauten de ruimte in zou schieten zonder ze aan te horen, als zij daarom zouden vragen. De FIA heeft recent nog een enquête gehouden onder Formule 1-fans, om erachter te komen hoe zij over de sport denken. Dat is goed, maar ik zou graag zien dat alle betrokkenen hun mening zouden mogen geven, inclusief de coureurs."

Eerder dit jaar botste de Schot nog met FIA-president Max Mosley. Vervolgens lastte Mosley een bijeenkomst met de GPDA tijdens het Britse GP-weekend af. "In plaats van echte antwoorden kregen we een brief van Max, waarin hij zei dat we voor onze beurt aan het praten waren en dat er in onze superlicenties een clausule was opgenomen dat we ons niet tegen de FIA mochten keren. Dat is best triest."