Perez: "Twee lange jaren"

Olga (Nuongirl)
Met drie overwinningen op rij, tegen Feyenoord, ADO Den Haag en SC Heerenveen, gaat Ajax op kop in de eredivisie. Daarnaast is de selectie van Henk ten Cate vol vertrouwen voor het eerste duel in het Uefa Cup-toernooi, aankomende donderdag tegen Austria Wien.

Toch beginnen langzaam de eerste scheurtjes te komen in het bouwwerk van Ten Cate. Zo baalde Kenneth Perez ervan dat hij afgelopen zaterdag tegen Heerenveen niet in de basis was opgenomen. “Dit worden zo nog twee hele lange jaren in Amsterdam. Het wordt me zo langzamerhand duidelijk dat de trainer geen grote fan is van mij,” aldus de Deen.

Ten Cate bestrijdt dat. De trainer van de Amsterdammers zegt dat hij bezig is om het team op te bouwen, en dat het hem "pijn" doet om Perez te passeren. “Ik houd van spelers als Kenneth Perez. Maar het gaat niet om Henk ten Cate of om Kenneth Perez; het gaat om Ajax. Ik stel naar eer en geweten een elftal samen waarvan ik denk dat het een winnend geheel is. In mijn optiek kwamen tegen Heerenveen de kwaliteiten van Sneijder beter tot uiting, achter spits Huntelaar, dan die van Perez.” aldus Ten Cate.