Uitslag AC Milan - Internazionale

Maikel (WeebI)
FC Internazionale won gisteravond de Milanese derby tegen AC Milan op een wel heel bijzondere manier. In een extreem boeiend duel kwamen de beide clubs maar liefst zeven maal tot een doelpunt.

In een volgepakt San Siro, de thuisbasis van beide clubs, kwamen de 'bezoekers' al snel op een 0-1 voorsprong. Dejan Stankovic trapte een vrije trap naar de tweede paal, waar Argentijns international Hernan Crespo dankbaar gebruik van maakte. Milan kon zich niet herpakken en in plaats van iets terug te doen kregen de Rossoneri de tweede goal om de oren. Opnieuw was Dejan Stankovic bij het doelpunt betrokken. De Serviër schoot hard langs Dida op aangeven van Olivier Dacourt. Milan had voor rust nog één grote mogelijkheid, toen Kaká een verwoestend schot op het doel van Julio César loste. De Braziliaanse goalie bleek echter bestand tegen deze brute kracht, en degradeerde het schot tot hoekschop.

Milan-trainer Carlo Ancelotti wisselde in de rust Filippo Inzaghi en Marek Jankulovski voor Alberto Gilardino en Paolo Maldini. Veel hielp het echter nog niet want binnen twee minuten stond Inter's derde goal op het scorebord. Zlatan Ibrahimovic scoorde na een counteraanval opgezet door opnieuw Stankovic. Na de 0-3 deed de thuisploeg eindelijk iets terug. Clarence Seedorf schoot vanuit de tweede lijn, en doordat het schot door Zanetti van richting werd veranderd vloog de knal binnen; 1-3. Na de goal ging Milan beter spelen. Dat leidde tot een doelpunt van Gilardino, die daarna terecht weer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Doordat Milan bloed rook vielen er gaten in de verdediging. Een counter van Inter werd hard beëindigd toen Patrick Vieira tegen de grond werd gewerkt. De vrije trap die volgde werd opnieuw door Stankovic genomen. De aanvoerder van de Nerrazzuri bracht de bal bij Marco Materazzi, die via de grond binnenkopte. De Italiaanse verdediger trok zijn shirt omhoog bij het vieren om een boodschap te tonen. Doordat scheidsrechters dit reglementair met geel moeten bestraffen, en Materazzi er al één had, moest Inter met tien man verder.

Milan zette alles op alles en kreeg zowaar een bult kansen. Een kwartier voor tijd zette rechtsback Cafú voor vanaf de rechterkant, en deze werd door invaller Gilardino met het hoofd binnengewerkt. In de minuten die volgden werd Inter-goalie Julio César de held van de dag. Met enkele knappe reddingen hield hij Milan op twee goals. Hij kon echter niet voorkomen dat Kaká in blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer maakte, maar verder dan dat zou Milan toch niet komen. Inter wint in een zinderende stadsderby van aartsrivaal AC Milan: 3-4.

AC Milan - FC Internazionale Milano 3-4

17' Crespo 0-1
21' Stankovic 0-2
47' Ibrahimovic 0-3
50' Seedorf 1-3
68' Materazzi 1-4
69' Materazzi (Internazionale)
75' Gilardino 2-4
90+1' Kaká 3-4