[F3] Di Resta F3- kampioen

Olga (Nuongirl)
Paul di Resta is gisteren kampioen geworden in de Formule 3 Euroseries. Zaterdag had de 20-jarige Schot aan een tiende plaats genoeg om de titel te pakken. De overwinning op Hockenheim ging naar Esteban Guerrieri. Sébastien Buemi eindigde als tweede, gevolgd door Sebastian Vettel.

Voor di Resta begon de race wat ongelukkig met een "jumpstart" vanaf pole. Hierdoor kreeg de Schot een drive-trough-penalty en viel terug naar de veeriende plaats. Vettel wist vanaf zijn zevende startpositie op te klimmen naar de tweede plaats, maar maakte echter later een fout, waardoor Buemi langszij kon komen. Voor Guerrieri was dit de tweede zege van het seizoen en voor Buemi was dit zijn tweede podiumplaats van het jaar.

"Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik de titel gewonnen heb. We hebben vier jaar lang hard gewerkt en ik heb deze titel verdiend. Het was een spannend gevecht met Sebastian Vettel. Voor het volgende seizoen heb ik een aantal opties op tafel liggen, maar ik weet nog niet waar ik zal racen in 2007,” aldus Di Resta.