Phelps:"ochtendfinales geen probleem"

Maurice (Maurisico)
De woede over de beslissing van het IOC om de zwemfinales in de ochtend te plaatsen, wordt niet door iedereen gedeeld. De Amerikaanse zwemkampioen Michael Phelps liet gisteren weten geen enkel probleem te hebben met ochtendfinales.

"Die verplaatsing maakt mij niet veel uit", liet hij in een verklaring weten. "Ik ben vooral blij dat de beslissing nu al is genomen en dat we nog alle tijd hebben om ons aan de verandering aan te passen. We moeten er nu alles aan gaan doen om straks goed genoeg voorbereid te zijn om in China om de prijzen mee te doen."

Phelps denkt daarnaast dat de ochtendfinales geen belemmering vormen voor snelle tijden. "Het gaat hier om sport op het hoogste niveau. Ik denk dat iedereen er straks klaar voor zal zijn en dat er snelle tijden zullen worden gezwommen", aldus Phelps.

Phelps staat tot nu toe alleen in zijn verklaringen. Andere toppers als Van den Hoogenband, Thorpe en Hackett hebben grote bezwaren tegen ochtendfinales en verklaard tegenvallende tijden te verwachten.