Uitslag Osasuna - SC Heerenveen

Gerard (RedFever007)
Voor SC Heerenveen begon het Europese avontuur in Spanje. Heerenveen speelde daar de eerste wedstrijd tegen Osasuna. De Friesen kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Gemakkelijk had de ploeg van Gertjan Verbeek het niet in Spanje. Osasuna was in de eerste drie kwartier de betere ploeg en dwong het meeste af. Echt grote kansen leverde dit echter niet op. Bijna kwam Heerenveen nog op achterstand door een eigen doelpunt van Breuer, gelukkig viel de schade mee. Ook Soldado kon met een fraaie omhaal keeper Vandenbussche niet verschalken.

Langzamerhand kwamen de gasten beter in de wedstrijd zonder dat het echt gevaarlijk werd voor het Spaanse doel. Aanvallend kon Heerenveen niets brengen tegenover de verdediging van Osasuna. Extra zuur voor de Friezen was de rode kaart van aanvaller Nillson. Toen hij gewisseld werd ging dit volgens de arbiter niet snel genoeg, en gaf Nillson zijn tweede gele kaart.

Ook van de kant van Osasuna kwam weinig gevaar, opnieuw Saldado was nog enigszins gevaarlijk maar dat was ook meteen het voornaamste wapenfeit van de Spanjaarden. Goed verdedigend werk van Heerenveen voorkwam een tegentreffer.


Osasuna - SC Heerenveen 0-0


Opstellingen

Osasuna: Elía, Izquierdo,Corrales, Cuéllar, M.Flaño, Juanfran (Romeo/76), Puñal, Nekounam, Juanlu (Delporte/64), Milosevic (Valdo/46), Soldado.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Hanssen, Prager (Kissi/38), Pranjic, Alves, Friend (Yildirim/67), Nilsson.

Gele kaarten: M.Flaño, Valdo (Osasuna), Hanssen, Friend, Alves (Heerenveen)

Rode kaart 84’- Nillson (2x geel)

Scheidsrechter: Skomina (Slo)

Toeschouwers: 15.000