Vooruitblik CL dinsdag (17-10-2006)

Gerard (RedFever007)
Morgenavond, dinsdag, zal de derde ronde om de Champions League worden gespeeld. Voor enkele ploegen zal dit een laatste kans zijn om uitzicht op de tweede ronde te houden. De NOS zal de wedstrijd Anderlecht – AC Milan live uitzenden.


Poule E

Programma
Dinamo Kiev – Olympique Lyon
Steaua Boekarest - Real Madrid

Voor Dinamo Kiev is de wedstrijd tegen het Franse Olypique Lyon erop of eronder. Tot op heden wist Kiev niet te winnen en zelfs geen punten te vergaren. Het zal voor de Oekraïners geen gemakkelijke opgave worden, Olympique Lyon doet het zowel in de Champions League als in eigen land uitermate goed. In de Franse competitie voert Lyon de ranglijst aan met vijf punten voorsprong op nummer twee Marseille, in de poule is Lyon nog ongeslagen.

De twee andere ploegen in poule E hebben allebei drie punten. Morgen treffen beide ploegen elkaar in Boekarest. Afgelopen weekend verloor De Koninklijke van Getafe met 0-1. Ruud van Nistelrooy speelde de gehele wedstrijd maar kon een nederlaag niet voorkomen. Morgen kan één van de twee een belangrijke stap zetten om de tweede ronde te bereiken.


Poule F

Programma
Manchester United - FC Kopenhagen
Celtic - Benfica

Het gaat goed met Manchester United. Zowel in de competitie als in de voormalige Europa Cup 1. In die laatste competitie zijn de Engelsen nog ongeslagen, in de Premiership deelt United de leiding met Chelsea. Gemakkelijk ging het in de Champions League vooralsnog niet. Tegen Celtic wisten de Mancunians moeizaam met 3-2 te winnen en uit bij Benfica werd nipt met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Saha. Kopenhagen heeft tot op heden slechts één puntje bij elkaar gespeeld (0-0 tegen Benfica).

Het Celtic van Jan Vennegoor of Hesselink heeft de tweede plek in poule F in handen. Vorige keer wonnen de Schotten met 1-0 van Kopenhagen, morgen treed het aan tegen Benfica. De oude ploeg van Ronald Koeman is zich aan het terugvechten. Het begon slecht aan de Portugese competitie en belandde zelf in ‘rechterrijtje’ maar heeft zich inmiddels weer herstelt met een vierde plek als resultaat. Om te overleven in Europa zal het er alles aan moeten doen om minimaal een punt te pakken tegen Celtic. Middenvelder Giorgios Karagounis zal verstek moeten laten gaan, hij kampt met een spierblessure.

Poule G

Programma
CSKA Moskou - Arsenal
FC Porto - Hamburger SV

Met zes punten uit twee wedstrijden voert Arsenal de ranglijst in groep G aan, vlak voor het Russische CSKA Moskou dat vier punten heeft. Dinsdag zullen beide ploegen tegen elkaar aantreden in Moskou. Met Robin van Persie heeft Arsenal alle kans om van CSKA te winnen. Hoewel de Nederlander tot dusver niet wist te scoren in de Champions League is het toch een geduchte aanvaller. De UEFA legde CSKA Moskou overigens voor de tweede maal dit seizoen een boete op. Beide keren wegens het afsteken van fakkels en ander vuurwerk dat op het veld werd gegooid.

Het lelijke eendje in deze poule is zonder twijfel Hamburger SV. De Duitse club wist nog geen punt te vergaren en staat dan ook onderaan. Ook in de competitie wist de ploeg van Joris Mathijsen, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart nog geen potten te breken. Momenteel staat HSV op de zeventiende plek met vijf punten uit zeven duels. Porto daarentegen doet het uitstekend in eigen land. Van de zes gespeelde wedstrijden werden er vijf gewonnen en één verloren en voert het de ranglijst aan.

Poule H

Programma
Lille - AEK Athene
Anderlecht - AC Milan

Met Clarence Seedorf op het middenveld zal AC Milan de strijd met Anderlecht aangaan. Anderlecht doet het verrassend goed dit seizoen in de Champions League, het staat op de tweede plaats achter Milan met 2 punten uit evenzoveel duels. AC Milan heeft twee punten meer verzameld dan de Belgen. Het op de laatste plaats bivakerende AEK Athene kreeg twee weken terug met 3-0 klop van de Italianen. Tegen Anderlecht werd het enige behaalde puntje gescoord.

De vierde ploeg in groep H is Lille. De Fransen hebben net als Anderlecht twee uit twee. Echt goed gaat het nog niet met Lille dit seizoen, in de competitie staat het zesde op ruime achterstand van de nummers één en twee. Tegen het grote AC Milan werd een prima gelijkspel behaald, 0-0. De strijd om de tweede plaats zal normaal gesproken gaan tussen Anderlecht, Lille en AEK. AC Milan moet de eerste plaats kunnen behouden.