Alonso: "Het kampioenschap is nog niet voorbij"

Joris (RenikNL)
Hoewel Michael Schumacher al niet meer rekent op de wereldtitel, waarschuwt Fernando Alonso ervoor om niet te vroeg te juichen. De Spanjaard mag dan een grote voorsprong hebben, theoretisch heeft Schumacher nog steeds kans om te winnen.

"Het kampioenschap is nog niet voorbij. Pas als de laatste rond geweest is, weten we wie de nieuwe kampioen is. Er kan nog van alles gebeuren. We hebben nog steeds een missie te volbrengen en daar concentreren we ons dan ook op. Ik denk dat het heel belangrijk is om een normaal raceweekend te hebben. We moeten het maximale uit de wagen halen zonder daarbij grote risico's te nemen en we moeten het seizoen tot een goed einde brengen. Als we op hetzelfde niveau presteren als anders, zullen we onze doelen bereiken", aldus Alonso.

Michael Schumacher kan dit weekend alleen nog maar wereldkampioen worden wanneer hij zelf de race weet te winnen en Alonso geen punten scoort. Wanneer dat gebeurt hebben beide rijders evenveel punten en wordt Schumacher kampioen op basis van meeste Grand Prix overwinningen dit seizoen.

Daarnaast is het voor Alonso komend weekend zijn laatste race in diens van het team van Renault. "Ik ben extra gemotiveerd om maximaal te presteren voor mijn vrienden en teamgenoten. Dit is ook de laatste race van Michelin in de Formule 1. Zowel Michelin als Renault hebben mij enorm veel gegeven. Het is onmogelijk voor mij om hen dat terug te geven. Ik kan alleen maar proberen om een zo goed mogelijke laatste race te rijden en onze samenwerking met een titel te bekronen."