Bettini wint Ronde van Lombardije

Gerard (RedFever007)
De kersverse wereldkampioen wielrennen, Paolo Bettini heeft de 100ste editie van de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. Over 246 kilometer was de Italiaan de sterkste, met meerdere seconden voorsprong op de Spanjaard Samuel Sanchez en de Duitser Fabian Wegmann. De ronde is tevens de afsluiting van het Pro-Tour seizoen.

Paolo Bettini beleeft enkele memorabele weken, mooie momenten maar met een inktzwarte rand. Kort nadat Bettini in Salzburg als wereldkampioen gehuldigd was, kwam zijn broer om het leven bij een verkeersongeval. Vandaag kwamen in finishplaats Como de emoties weer boven en kwam de Italiaan huilend over de finish na 246 kilometer gefiets te hebben.

Na 200 kilometer koers dunde Bettini de kopgroep uit tot twaalf medevluchters. In de klim van de Civiglio, vijftien kilometer voor het einde, kon alleen Wegmann volgen. De 32-jarige Italiaan zette nog één keer aan, zes kilometer voor de meet op de San Fermo della Battaglia. Sánchez, die onlangs in Zürich de sterkste was, had inmiddels Wegmann weer bijgehaald maar beide rijders konden Bettini niet stoppen, hij ging als eerste over de witte kalklijn.

De Ronde van Lombardije is tevens de afsluiting van het Pro-Tour seizoen., Alejandro Valverde, kwam niet in het stuk voor maar de Spanjaard was al verzekerd van de eindzege in de Pro-Tour.


Huilend komt Bettini over de meet