UEFA waarschuwt clubs

Olga (Nuongirl)
De UEFA heeft gisteravond in een persconferentie gezegd dat de Europese voetbalbond bang is voor het einde van interlandvoetbal, als de voetbalclubs hun strijd om een vergoeding voor geblesseerde spelers tijdens een interland willen doorzetten.

De discussie over compensatie voor geblesseerde spelers bij interlands werd deze week weer actueel. Dirk Kuijt raakte vorige week zaterdag geblesseerd in de EK-kwalificatiewedtsrijd van Nederland tegen Bulgarije. Maxi Rodriquez moest met een zware blessure het veld verlaten bij een interland met Argentinië. Zowel Liverpool-trainer Rafael Benítez als Atlético de Madrid-voorzitter Enrique Cerezo eiste een compensatie, waarbij de voetbalbonden een deel van het salaris van de spelers moeten betalen.

Maar de UEFA voorspelt echter weinig hoop voor de nationale bonden wanneer dit plan ook daadwerkelijk wordt doorgezet. "Het betekent het einde van het internationale landenvoetbal. Niet elke voetbalbond kan dit zich namelijk financieel veroorloven."

"Een wereldkampioenschap kan dan alleen nog gespeeld worden tussen de landen Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, de mensen willen dat niet, zij willen uiteindelijk toch hun land zien spelen", aldus William Gaillard, woordvoerder van de Europese voetbalbond.