Belgische trainer belaagt speler

Maurice (Maurisico)
In Nederland haalde ex-international Niels Overweg het nieuws nadat hij een speler in de neus beet. Maar ook in België weten de trainers van wanten. Wevelgem-trainer Gilbert Bodart belaagde in de wedstrijd Wevelgem-Oostende, Oostende-speler Bjorn de Coninck.

"Toen ik een inworp moest nemen spuwde Bodart naar mij", aldus de woeste De Coninck. "Bodart bleef mij uitdagen en kwam er hier erg goedkoop van af."

Volgens Frank Neve, hulptrainer van Wevelgem, trapte De Coninck echter op de tenen van Bodart. "Ik kan niet ontkennen of bevestigen dat Gilbert zou gespuugd hebben", verklaarde Neve. Daarna werden er in de kleine gang voor de kleedkamers nog een paar rake klappen uitgedeeld. Niemand diende echter een klacht in.

Gilbert Bodart heeft een verleden bij KV Oostende. Hij werd er in 2005 ontslagen. Officieel omdat de resultaten tegenvielen. Maar bronnen rond de club beweerden later dat Bodart betrokken zou zijn geweest bij illegale gokpraktijken. Bodart heeft dit overigens altijd ontkend. Of zijn voorgeschiedenis bij Oostende met het incident van zondag te maken heeft, is niet bekend.