Maradona uit kritiek op Argentijnen

Olga (Nuongirl)
Diego Maradona heeft tegenover Fox Sports kritiek geuit op Juan Roman Riquelme, bondscoach Alfio Basile en de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, Julio Grondonea. Riquelme heeft bedankt voor het nationale Argentijnse team, en dat kan Maradona niet begrijpen.

"Toen ik te horen kreeg dat Román zich vanwege zijn moeder niet meer beschikbaar wilde stellen voor de nationale ploeg, dacht ik bij mezelf: In dat geval zou mijn moeder al lang dood moeten zijn. Román heeft gewoon één probleem en dat is zijn karakter, voetballen kan die wel," aldus Maradona.

Pluisje liet verder weten dat hij ook geen hoge pet op heeft van Alfio Basile, de Argentijnse bondscoach. "Alfio Coco Basile is een prachtige vent, maar ik ben er niet van overtuigd of hij wel het bondscoachschap aankan vanwege de grote druk die het met zich meebrengt. Ook de aanwezigheid van een corrupte voetbalbond zal hem geen goed doen," aldus Maradona, die daarnaast wat op aan te merken had op bondsvoorzitter Julio Grondonea. "Dankzij de maffia van de Argentijnse voetbalbond werd Boca Juniors van haar trainer (Alfio Basile, red.) ontdaan. Volgens Grondona was Basile de perfecte kandidaat, maar in het verleden was dit wel anders. Na het WK van 1994 liet hij Basile stikken omdat hij hem van alcoholisme verdacht en stelde zonder enig onderzoek Daniel Passarella aan."