Nys wint en krijgt boete vanwege shirt

Gerard (RedFever007)
Sven Nys heeft de Limburgse GP van Zonhoven op zijn naam geschreven. De Belg was wereldkampioen Erwin Vervecken en Sven Vanthourenhout te snel af. Na afloop van de wedstrijd kreeg Nys een boete opgelegd door de UCI vanwege een verkeerd shirt.

De Belgische fietscrosser kreeg de boete omdat hij in de Belgische kampioenstrui reed. Volgens de reglementen van de UCI diende hij echter in de witte leiderstrui van het UCI-klassement te verschijnen. Behalve een boete van 2500 Zwitserse francs (bijna 1575 euro), werden ook twintig UCI-punten afgenomen. Mocht Nys ook de volgende wedstrijd niet in het juiste tricot rijden dan zal hij, onder druk van de UCI, uit de wedstrijd genomen worden.

De Belgische kampioen was wel tevreden met de behaalde overwinning. "Omdat er te veel wind stond was het onmogelijk om alleen te rijden. Nadat ik het zelf voor half koers een keer geprobeerd had, kwam er een sterke demarrage van Niels Albert. Daarna ben ik zelf doorgegaan. Vanthourenhout kon volgen, maar met een ploegmaat in mijn wiel (Erwin Vervecken) kon ik wel leven. In de slotronde moest ook hij echter lossen en schreef ik deze mooie cross toch op mijn naam", aldus de Belg.