Onduidelijkheid over nummer 1 in 2007

Wouter (ziggyziggyziggy)
Mocht Michael Schumacher dit jaar wereldkampioen worden, is het nog niet duidelijk wat er met startnummer 1 gebeurt in 2007.

Normaal rijdt de wereldkampioen het volgend seizoen met nummer 1 op de wagen, maar als Schumacher kampioen wordt, zal het voor het eerst zijn sinds 1994 dat de titelverdediger niet in het startveld aanwezig is. In 1993 en 1994 reed Damon Hill met nummer 0 op de wagen, nadat Nigel Mansell en Alain Prost na het winnen van hun titels de handdoek in de ring hadden gegooid.

Michael Schumacher zelf weet ook niet hoe het nu precies zit. "Ik heb geen idee. Ik weet niet of ze die regels hebben aangepast sinds 1994." In de sportreglementen van de Formule 1 is geen regel opgenomen voor dit zeldzame geval. De laatste keer voor 1993 dat de wereldkampioen het seizoen erop niet meereed, was in 1974, nadat Jackie Stewart zijn carrière had beëindigd. Dat jaar reed Ronnie Peterson met de nummer 1 op zijn Lotus, hoewel Stewart de titel had behaald in een Tyrrell. De constructeurstitel van Lotus zal toen de doorslag hebben gegeven.