Politie onderzoekt blote billen incident

Maurice (Maurisico)
Joey Barton van Manchester City kan vanuit verschillende hoeken disciplinaire maatregelen verwachten nadat hij zijn achterste liet zien na de wedstrijd Everton-Manchester City. Zijn coach is niet blij met de actie, de Engelse bond heeft de tv-beelden al opgevraagd en ook de politie van Liverpool is een onderzoek gestart.

Everton-Manchester City eindigde in 1-1. City wist in de vierde minuut van de extra tijd de gelijkmaker te scoren. Barton ging na de wedstrijd helemaal uit zijn dak en richtte zijn emoties -en zijn billen - op het Everton-publiek. Everton-fans reageerden furieus op de actie van Barton.

Joey Barton is niet erg populair bij het Everton-publiek. Barton komt oorspronkelijk uit Liverpool. Hij was al eerder bij incidenten met Everton-fans betrokken. Op een trip in Thailand had hij een verbale aanvaring met Everton-supporters. Als gevolg daarvan werd Barton naar huis gestuurd door zijn club.

Manchester City-coach Stuart Pearce maakte na de wedstrijd bekend dat hij na de wedstrijd was benaderd door de politie. “Ik heb het niet gezien” zegt Pearce “maar als er iets ongeoorloofd is gebeurd, zullen we maatregelen moeten nemen”.

Pearce kan slechts raden naar de beweegredenen van zijn speler; “Ik ben er zeker van dat de late goal van ons iets met zijn uitbarsting te maken heeft. Maar Barton komt natuurlijk uit Liverpool. Wellicht dat het publiek hem heeft beledigd".

Nu er zoveel rumoer is rondom de actie van de Barton, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat de Engelse voetbalbond werk maakt van de blote billen-actie. Barton kan zijn borst dan ook natmaken nu zijn club, de bond en de politie jacht op hem maken.