Vooruitblik: SC Heerenveen - PSV

Sjors (Sj0rSz)
Het weekend staat weer voor de deur, dus het wordt hoog tijd om weer een vooruitblik te schrijven. Deze keer betreft het de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV. Jullie kozen voor Ajax, maar deze club stond vorige week ook al in de vooruitblik vermeld. Daarom is nu gekozen voor dit duel.

SC Heerenveen vertoeft momenteel op een zesde plaats in de Eredivisie. Tot dusver boekte de ploeg uit Friesland drie overwinningen. Twee wedstrijden werden met verlies afgesloten. De club kent weinig personele problemen in aanloop naar dit duel. De Friezen kwamen namelijk ongeschonden uit de strijd met Vitória Setúbal van afgelopen donderdag. De mannen van trainer Gert-Jan Verbeek speelden namelijk gelijk (0-0) tegen de ploeg uit Portugal. Verder kent Verbeek ook geen schorsingen, dus tegen de regerend landskampioen kan hij de elf sterkste spelers het veld in sturen.

PSV, de nummer drie van de huidige ranglijst, kent in aanloop naar het duel met de Friezen ook weinig problemen. Het is alleen nog niet zeker of Philip Cocu en Jason Culina komende zondag kunnen spelen tegen de mannen van Verbeek. Vrijdagochtend heeft het tweetal de groepstraning weer hervat. De middenvelders hebben afgelopen week hard gewerkt aan een terugkeer. Toen de selectie in Bordeaux verbleef zijn Cocu en Culina door blijven werken. Bovendien neemt Ronald Koeman zaterdag een besluit over het eerder genoemde tweetal. Patrick Kluivert is er zeker niet bij. De aanvaller zal komende maandag starten met een individuele training. Ook lijkt het er op dat Jefferson Farfán nog niet in actie zal komen tegen de Friese formatie. De Peruviaan heeft nog altijd last van een hersenschudding. Deze liep hij op in de gewonnen topper tegen Feyenoord (2-1) van twee weken geleden.

Als we naar de statistieken gaan kijken dan zien we dat de twee ploegen in het verleden veertien keer tegenover elkaar stonden in de Eredivisie. PSV wist de meeste wedstrijden te winnen, namelijk negen. SC Heerenveen doet het tegen de Brabanders duidelijk slechter met maar twee overwinningen. Verder speelden de ploegen ook nog driemaal gelijk. De laatste confrontatie tussen de twee teams dateert van 2 oktober 2005. De Friese formatie verloor toen met een minimaal verschil (2-3). Paul Bosvelt en Niklas Tarvajärvi waren trefzeker voor SC Heerenveen. Arouna Koné was de gevierde man aan de zijde van PSV door drie keer te scoren. Of PSV ook deze wedstrijd gaat winnen wordt komende zondag duidelijk. Om 14:30 wordt er afgetrapt in het Abe Lenstra-stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Eric Braamhaar.