Voorbeschouwing buitenlands voetbal

Maikel (WeebI)
Naast de Nederlandse competitie wordt er in de rest van Europa natuurlijk ook gewoon gevoetbald. We lichten de wedstrijden uit de topcompetities uit.

In Spanje staat de Madrileense Derbi op het programma. De altijd zenuwslopende ontmoeting tussen Real en Atlético. Bij De Koninklijke lijkt het allemaal steeds beter te lopen. Vorige week werd Real Betis uit simpel verslagen (0-1) en in de CL moest Dynamo Kyiv met een 5-1 eindstand uit Madrid vertrekken. Atlético heeft slechts éénmaal verloren in de competitie, de dubieuze 0-1 tegen Valencia. Real moet Míchel Salgado en Cicinho nog altijd missen, Atlético kan zijn sterkste team opstellen.

Verder in Spanje treedt Barcelona aan tegen Athletic Club de Bilbao. Topschutter Samuel Eto'o zal gemist worden bij de Blaugrana; de spits uit Kameroen ligt enkele maanden uit de roulatie. Valencia gaat een ogenschijnlijk makkelijk duel tegemoet. De gedeelde koploper krijg in het eigen Mestalla promovendus Gimnàstic de Tarragona op bezoek. Een andere ontmoeting om naar uit te kijken is het duel tussen subtopper Sevilla en middenmoter Getafe. Laatstgenoemde zorgde al diverse malen voor een verrassing.

In Engeland staan er geen toppers op het programma. Dat wil echter niet zeggen dat er geen leuke wedstrijden de bewonderen zijn. Morgen speelt koploper Chelsea in het eigen Stamford Bridge tegen het verrassend hoog geklasseerde Aston Villa. Manchester United speelt, tevens thuis, tegen Newcastle United, dat geplaagd wordt door keepersproblemen. Bolton Wanderers krijgt Dirk Kuijts Liverpool op bezoek, terwijl Arsenal in de stadsderby met Charlton Athletic probeert aansluiting te vinden met de kop.

In de Italiaanse Serie A gaat nummer twee AS Roma spelen tegen het als vijfde geklasseerde Empoli. Kampioen Internazionale krijgt het waarschijnlijk makkelijker. De Nerrazzurri reizen af naar Cagliari, één van de clubs dat nog geen duel won. AC Milan speelt thuis tegen nummer zeven Siena, om te proberen de achterstand weg te werken. Outsider voor de titel, Palermo, speelt uit tegen het kwakkelende ChievoVerona.

In Duitsland spelen de twee huidige koplopers tegen lastige tegenstanders. Bayern München en Schalke 04 spelen tegen respectievelijk VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen. Hamburger SV, dat nog geen wedstrijd wist te winnen en reeds viermaal gelijk speelde, speelt tegen de andere club die ook vier keer een punt scoorde. Eintracht Frankfurt is de tegenstander van de ploeg van Rafael van der Vaart, die zelf overigens nog niet van de partij zal zijn. Werder Bremen kijkt ook tegen een lastige thuiswedstrijd aan; Borussia Mönchengladbach, op dit moment vijfde, komt naar Bremen.