Uitslag FC Groningen - Partizan Belgrado

Olga (Nuongirl)
FC Groningen heeft zich niet weten te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. Na de 4-2 nederlaag twee weken, wonnen de Groningers vanavond met 1-0, wat niet genoeg was.

Groningen speelde geen goede wedstrijd, ze wilden wel, maar ze leken veel moeite te hebben met de druk. In het eerste uur van de wedstrijd kwamen ze dan ook amper in de buurt van de Servische keeper Krajl. Nevland en Van der Laak kregen wel kansjes, maar allebei wisten ze het niet af te maken.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Partizan twee kansen, Lomic mikte echter net voorlangs en Osita kopte over het doel. Na een uur spelen kwamen de Groningers dan toch op voorsprong. Suarez ging bij een hoge voorzet tussen twee verdedigers neer, de penalty die daaruit voortkwam werd door Van der Laak benut. Tien minuten voor tijd kreeg Groningen wederom een strafschop, nadat Fledderus wel erg makkelijk neerging in het strafschopgebied. Invaller Cornelisse nam de strafschop, maar hij miste. In de slotfase van de wedstrijd was Groningen nog een paar keer bij de 2-0, maar de treffer die nodig was viel niet.

FC Groningen - Partizan Belgrado 1-0
60' v.d Laak 1-0 penalty

Scheidsrechter: Balaj (Roe)
Levchenko, v.d. Linden (Groningen), Zajic, Lomic, Smiljanic, Rnic, Kralj (Partizan Belgrado)

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Lindgren, v.d.Laak (Cornelisse/78), Levchenko (Lovre/46), Fledderus, Suárez (Salmon/61), Nevland.

Partizan Belgrado: Kralj, Rnic, N.Djordjevic, Bajic, Lomic, Smiljanic, Nadj, Lazic, Zajic, Boya (Radoslavljevic/90+1), Odita (Vukelja/87).