Uitslag Kayserispor - AZ

Olga (Nuongirl)
Na SC Heerenveen heeft AZ zich als tweede Nederlandse club weten te plaatsen voor de groepsfase bij de UEFA Cup. Nadat ze de thuiswedstrijd met 3-2 wonnen, werd het in Turkije tegen Kayserispor 1-1.

AZ domineerde het begin van de wedstrijd en de koploper in de Eredivisie kreeg bovendien een aantal kansen. Kayserispor wachtte af, maar sloeg wel genadeloos toe bij de eerste de beste mogelijkheid op een doelpunt. De vrijstaande Ünal kon uit een voorzet van Topuz de 1-0 binnenkoppen. AZ had daarna wel het meeste balbezit, maar dat leidde niet tot kansen. De Turken kregen de kans op de 2-0, maar Basdag faalde.

In de tweede helft slaagde de Alkmaarders er in eerste instantie niet in om door de defensie van de Turken heen te komen. Maar na tien minuten was het toch raak, nadat een schot van Arveladze tegen de paal ging, waar vervolgens Cora na een voorzet van Martens de bal achter zijn doelman liet glijden. Na de gelijkmaker gingen de Alkmaarders een stuk beter spelen. Er kwamen nog kansen voor Mendes, Arveladze en Martens, maar ze faalden in de afwerking.

Kayserispor - AZ 1-1
11' Ünal 1-0
54' Cora 1-1 e.d.

Scheidsrechter: Královic (Tsj)
Akagündüz, Topuz (Kayserispor) Jaliens, Didulica (AZ).

Kayserispor: Ivankov, Bölükbasi (Parlak/84), Cora, Toledo, Ceylan (Johnson/66), Topuz, Mendez, Basdag (Akagündüz/75), Arslan, Ünal, Iglesias.

AZ: Didulica, Jaliens, Donk, Opdam (Steinsson/82), De Cler, Mendes da Silva, De Zeeuw, Martens (Molhoek/90), Schaars, Dembele, Arveladze.