Karthikeyan blijft testrijder van Williams

Maurice (Maurisico)
Narain Karthikeyan blijft als testrijder actief voor Williams. Dit maakte het team van Frank Williams vandaag zelf bekend.

De 29-jarige rijder uit India is sinds januari dit jaar actief voor Williams. Even daarvoor was hij zijn stoeltje kwijtgeraakt bij Jordan, het huidige Midland. De reden dat Williams Karthikeyan wil behouden lijkt met zijn Jordan-verleden te maken te hebben. Jordan gebruikte Toyota-motoren. Williams gebruikt volgend jaar datzelfde Toyota als motorleverancier. Karthikeyan heeft daarnaast ervaring met Bridgestone-banden. Met deze banden worden alle Formule 1-teams volgend jaar uitgerust.

"Als een racer wil ik graag concurreren op de baan. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik liever test voor een topteam, dan dat ik race voor een team met weinig mogelijkheden" zegt Karthikeyan.

Teambaas Frank Williams is tevreden met het aanblijven van de Aziaat. "Hij is populair in het team omdat hij hard en nauwkeurig werkt. Daarnaast heeft hij gewoon racekwaliteiten". Williams heeft nog een andere reden om zijn testrijder te koesteren: "Narain is medeverantwoordelijk voor de groeiende populariteit van Formule 1 in India. Dat is natuurlijk schitterend."