Hamilton waarschijnlijk niet in 2006

Gerard (RedFever007)
De kans dat Lewis Hamilton nog dit seizoen in een Formule 1-auto te bewonderen is, lijkt steeds kleiner te worden. De jonge Hamilton staat al langer in de belangstelling van McLaren Mercedes en wordt dan ook intensief ondersteund. Afgelopen week testte de coureur op Silverstone met een McLaren bolide. Dat zou echter niets te maken hebben met een op een handen zijnde debuut.

De Brit oefende onder andere pitstops en proefstarts, maar volgens de algemeen directeur van McLaren, Martin Whitmarsh, betekende dit echter niet dat Hamilton ook daadwerkelijk dit seizoen zijn debuut gaat maken. Whitmarsch heeft vandaag gezegd dat de beslissing over het wel of niet rijden, na de Grote Prijs van Japan gemaakt zal worden.

”Ik twijfel eraan, omdat we het niet nodig achten. We hoeven Lewis’ kwaliteiten in geen enkele week te laten tonen in de resterende races. We maken die beslissing na Japan. Ik denk dat het doel is om Lewis zo veel mogelijk te ontwikkelen, en vervolgens pas te kijken waar en wanneer hij zijn onafwendbare debuut zal gaan maken”, zo verklaarde de directeur, die over de Silverstone testen opmerkte: ”Hij deed alle dingen die je laten inzien over wat je nog nodig hebt om te leren. Alles in de wagen moet een deel van zijn lichaam worden, en wij vonden het interessant om hem bloot te stellen aan sommige van die aspecten.”

Behalve Whitmarsch, ziet ook de GP2-kampioen weinig reden om nog dit seizoen te rijden. ”Als die uitdaging aanwezig zou zijn, was ik nu aan het analyseren of ik er wel of niet klaar voor ben. Ik reed ongeveer zestig ronden op woensdag, en vijftig op donderdag, niet veel dus. Pedro heeft duizenden ronden erop zitten in deze bolide, en ik moet de wagen nog leren kennen”, aldus Hamilton.