Suzuka niet in 2007

Michel (Fir3fly)
Nadat werd besloten dat volgend jaar de Grand Prix van Japan op het circuit van Fuji verreden zal worden in plaats van op Suzuka, was dat voor veel fans een tegenslag. Dat gold natuurlijk ook voor de directie van het circuit, die direct begon met proberen om alsnog het circuit weer op de kalender van 2007 te krijgen.

In 2007 is er een gat van vier weken tussen half april en half mei. Kandidaten om in die weken een race te organiseren waren onder andere Imola, Hockenheim en dus Suzuka. Die laatste heeft nu via een woordvoerder laten weten dat het circuit zich niet meer richt op 2007.

"We denken dat het heel jammer is, maar we zullen blijven onderhandelen om de race in 2008 weer te kunnen houden", vertelt de woordvoerder tegenover Reuters. De eventuele tweede Japanse race zou dan de naam Pacific Grand Prix krijgen, een naam die ook werd gebruikt in het begin van de jaren negentig voor de race op Aïda.

Suzuka gaat zich vanaf nu dus richten op 2008. "We hadden nog hoop dat we het voor elkaar zouden krijgen, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het blijft echter mogelijk dat we het jaar daarop weer terugkeren, en dat zullen we blijven proberen." De voorlopig laatste Grand Prix van Japan op Suzuka vindt plaats op 8 oktober.