Uitslag Roda JC - Ajax

Olga (Nuongirl)
Ajax heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen Roda JC gingen de Amsterdammers met 2-0 onderuit.

De Amsterdammers begonnen slecht, en de verdediging faalde al vroeg in de wedstrijd toen een indraaiende vrije trap van Adil Ramzi bij de tweede paal kon worden ingetikt door Davy de Fauw.

Ondanks de tegentreffer liet de ploeg van trainer Henk ten Cate het initiatief lange tijd aan de tegenstander. De Amsterdammers kwamen weinig in de buurt van Roda-doelman Vladan Kujovic, terwijl de thuisploeg bij elke standaardsituatie dreigend was, met kansen voor onder meer De Fauw en Andres Oper.

Tegen het einde van de eerste helft werd Ajax een beetje wakker. Wesley Sneijder kegelde de bal van afstand op de paal naast Kujovic. Even later wist Kujovic een fraai schot van Ryan Babel uit de bovenhoek weg te tikken, waarna Klaas-Jan Huntelaar van afstand een schot recht op de keeper mikte.

In de tweede helft was het echter opnieuw Roda JC dat de wedstrijd dicteerde. Ramzi had een grote kans op de 2-0, maar zag zijn volley in de korte hoek gestuit worden door Maarten Stekelenburg. Even later was hij alsnog kansloos, nadat Oper uit een snelle vrije trap van Boldizsar Bodor de 2-0 wist te scoren. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Ajax leek niet te kunnen, terwijl Roda de wedstrijd uitspeelde. In de slotfase was er nog een kans voor Kemy Agustien, maar zijn schot zeilde echter nipt voorlangs.

Roda JC - Ajax 2-0
9' De Fauw 1-0 (assist Ramzi)
65' Oper 2-0 (assist Bödör)

Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel).
Toeschouwers: 15.000.
Bödör (Roda JC), Stam, Gabri, Huntelaar en Lindenbergh (allen Ajax).

Opstellingen:

Roda JC: Kujovic, De Fauw (Senden/79), Kah, Saeijs, De Jong, Agustien, Meeuwis, Bödör (Lachambre/71), Vandamme (van Tornhout/90+2), Oper, Ramzi.

Ajax: Stekelenburg, Heitinga (Perez/75), Stam, Vermaelen, Emanuelson, Roger (Lindenbergh/46), Gabri (Krohn-Dehli/64), Sneijder, Rosales, Huntelaar, Babel.

Om half 3 zijn de wedstrijden SC Heerenveen - NEC, Sparta Rotterdam - FC Groningen en AZ tegen FC Twente begonnen.