Doornbos bereidt zich voor op Chinese GP

Olga (Nuongirl)
Robert Doornbos test deze dagen op het circuit van Jerez. De Nederlander bereidt zich voor op zijn eerste race voor Red Bull Racing, de Grand Prix van China op 1 oktober.

Doornbos had woensdag een productieve dag. Hij reed meer dan 500 kilometer, zonder dat zich daarbij problemen voordeden. De coureur werkte de tests af met een nieuwe technische man, die de rest van het seizoen met hem zal werken. "Naast lange sessies hebben we ons gericht op het oefenen van starts en pitstops, omdat dat voor mij alweer een tijd geleden was," aldus Doornbos. "In de namiddag hebben we belangrijke gegevens verzameld voor Michelin zodat zij de juiste banden kunnen selecteren voor de Grand Prix van China."

Doornbos zal ook vandaag nog in actie komen op Jerez. De coureur, die als vervanger voor Christian Klien de laatste races van dit seizoen zal rijden, hoopt dat de tests net zo voorspoedig zullen verlopen als woensdag. "Dat zou de ideale voorbereiding zijn voor mijn racedebuut bij Red Bull Racing," aldus de coureur.