ADO-fans niet welkom in ArenA

Sjors (Sj0rSz)
Komende woensdag zijn de fans van ADO Den Haag niet welkom in de Amsterdam ArenA. De Haagse club speelt op 20 september tegen de amateurs van Türkiyemspor. De supporters mogen niet mee, omdat er geen combiregeling geldt voor de wedstrijd. Dit maakte de gemeente Amsterdam donderdag bekend.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, had er geen moeite mee als er fans van ADO Den Haag naar Amsterdam zouden komen om de wedstrijd voor de KVNB beker te bekijken. Dat zou dan wel moeten gaan in combinatie met de combiregeling. De supporters zouden dan onder begeleiding van de politie met treinen naar de hoofdstad komen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) hadden de Haagse club een offerte gestuurd, maar hier is volgens het bedrijf nooit een reactie op terug gekomen.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft inmiddels ook laten weten dat er onvoldoende tijd is om zich voor te bereiden op het treffen tussen de twee clubs. "En het is ook niet de bedoeling dat supporters van ADO op eigen houtje naar de ArenA komen", aldus een woordvoerder.