[Upd] Briatore: "Titel is al vergeven"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, zegt dat de uitkomst van het kampioenschap Formule 1 al vooraf is bepaald. Hij noemt de sport erger dan het Italiaanse voetbal.

Briatore maakte zijn opmerkingen naar aanleiding van de straf van Fernando Alonso, die gisteren bestraft werd voor het vermeend blokkeren van Felipe Massa. Hij gaat mee in de woorden van Alonso, die vond dat Formule 1 geen sport meer was.

"Er gebeurden vreemde dingen voor de race. Dit wereldkampioenschap is al aan de vergadertafel beslist," meent Briatore. "We begrijpen nu hoe de dingen lopen, er is al besloten om Schumacher het wereldkampioenschap te geven en dat is wat er zal gebeuren." Briatore zegt te lachen om het voetbalschandaal in Italië, nu hij begrijpt hoe het in de Formule 1 werkt.

De president van Ferrari, Luca di Montezemolo, lacht Briatore's verwijten weg. "Hoewel er natuurlijk van tijd tot tijd over Ferrari gepraat wordt, is er iemand die teveel praat en er goed aan zou doen om zijn mond te houden," aldus Di Montezemolo. "In het leven moet je wat klasse bewaren dus ik reageer er verder niet op."

De FIA heeft aangegeven een oordeel te zullen vellen over Briatore's uitlatingen. Wellicht doet de organisatie hier op 19 september uitspraak over, als ook de controverse van de Turkse podiumceremonie wordt besproken.

Update
Briatore heeft verklaard dat zijn uitspraak slechts een grapje was. "Mijn opmerkingen zijn compleet uit hun verband getrokken door de pers," zei de teambaas. "Een grappig bedoelde opmerking is verkeerd opgevat. Ik heb alle vertrouwen in de organisatie van onze sport."