[Upd] Forum vanavond even down

Wouter (ziggyziggyziggy)
Het FOK!forum zal vanmiddag enige tijd niet beschikbaar zijn. Er wordt namelijk een grote update uitgevoerd op de forumsoftware.

Het is alweer enige tijd geleden dat er een beetje zinnige update plaatsvond van de software van het forum. Natuurlijk worden er regelmatig kleine wijzigingen doorgevoerd, maar ook voor wat betreft de grotere zaken wordt er niet stilgezeten.

Zo is er aan de templates de afgelopen tijd veel bijgeschaafd. De template foksilver is bijvoorbeeld volledig op de pijnbank gelegd, uit elkaar getrokken en op een nettere manier weer in elkaar gezet. Doel: een template krijgen die er ook op de kleinere details goed uitziet en waarin ontwikkelingen beter te volgen zijn. In deze wijziging zitten ook niet-cosmetische aanpassingen, zoals PI's op plaatsen waar je ze nu nog mist.

Deze template-wijzigingen gaan we aanstaande zaterdag doorvoeren.

Tegelijk met het doorvoeren van deze update nemen we de nieuwe Replique in gebruik. Daarvan is versie 3, officieel 0.3, inmiddels afgerond en geschikt voor ingebruikname. Deze nieuwe versie bevat enkele bescheiden nieuwe features, zoals een AT per hoofdgroep, het terugkijken van editgeschiedenis door moderators en nog enkele uitbreidingen, erg veel bugfixes en kleine verbeteringen. Ook is de code onder de loep genomen en op punten herbouwd om de stabiliteit te verbeteren.

We gaan zaterdag in de middag aan de slag om de nieuwe Replique te installeren, de verbeterde templates erin te zetten en daarna te genieten van een forum dat weer een stapje beter is geworden. De verwachte downtime is korter dan een middagje bioscoop, dus je hoeft het forum niet lang te missen.

Update:
Om de update goed te laten verlopen wordt er een aantal upgrade tests gedaan. Een daarvan duurt iets langer dan verwacht. Het is dus mogelijk dat de update pas in het begin of de loop van de avond plaatsvindt.

Update @ 20.19u:
Het forum zal rond 20.30u down gaan.