Vooruitblik: NEC - AZ

Sjors (Sj0rSz)
Het seizoen is inmiddels alweer in volle gang, dus het wordt tijd om weer vooruit te blikken op een wedstrijd. In de derde speelronde is de keuze gevallen op de wedstrijd tussen NEC en AZ. Vanaf volgende week mogen de users hun keuze weer kenbaar maken.

NEC staat momenteel op een veertiende stek. De ploeg wist dit seizoen nog niet te winnen, er werd een keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren. Tegen AZ heeft de ploeg uit Nijmegen de kans om de eerste overwinning van de nieuwe competitie te boeken. Mario Been, coach van de Nijmegenaren, kan in ieder geval beschikken over een fitte selectie. Ook heeft de ploeg geen last van spelers die een schorsing uit moeten zitten.

AZ, de huidige koploper in de vaderlandse competitie, kent weinig personele problemen in aanloop naar het duel tegen NEC. De kans is groot dat Joey Didulica zijn rentree zal maken in het doel van de Alkmaarse formatie. In de openingwedstrijd van zijn ploeg, tegen NAC Breda, raakte de sluitpost geblesseerd aan zijn enkel. Ook kan trainer Louis van Gaal een beroep doen op de internationals die afgelopen week diverse wedstrijden om de EK kwalificatie speelden. "Het is ook goed dat spelers als Joey Gudjónsson en Grétar Steinsson de volle negentig minuten met IJsland hebben gespeeld. Bij AZ zijn ze niet zeker van een basisplaats, dus op deze manier doen ze wedstrijdritme op", aldus Van Gaal. Voor de rest is ook de gehele selectie van AZ niet te bespeuren op blessures. Het team kan zondagmiddag dan ook in volle oorlogsterkte aantreden tegen de ploeg uit Nijmegen.

Wat de statistieken betreft staat NEC er het beste voor in stadion De Goffert. De club wist in de Eredivisie negen keer van AZ te winnen. De Alkmaarders deden het wat slechter door zeven keer met de winst naar huis te gaan. Verder speelden de ploegen ook nog zeven keer gelijk. De laatste confrontatie tussen beiden ploegen was op 3 maart van dit jaar. Toen waren de mannen van Van Gaal het sterkst en wonnen met 2-0. De doelpunten vielen toen allemaal in de tweede helft. Haris Medunjanin en Danny Koevermans waren de verantwoordelijken hiervoor. Of AZ wederom met drie punten vertrekt wordt zondagmiddag pas duidelijk. Dan staan de twee ploegen tegenover elkaar. De aanvang van dit duel is om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers.