Uitslagen avondsessie WDT dag 4

JJdJ1984
Vandaag werd er weer gedart in Utrecht. De eerste tweede ronde partijen stonden op het programma. En er stond een Nederlander op het programma namelijk Michael van Gerwen die gisteren nog van Raymond van Barneveld wist te winnen.

De eerste partij van de avond was gelijk een hele leuke. Phil Taylor moest het opnemen tegen John Walton. Walton kon de eerste twee sets goed bijblijven maar miste op belangrijke momenten de juiste vorm. De laatste set voor de rustpauze ging naar John 'Boy' Walton. Met deze 2-1 tussenstand gingen de spelers de 'rust' in. De vierde set ging ook weer behoorlijk gelijk op, maar deze wist 'The Power' in vier legs naar zich toe te trekken. In een wedstrijd die niet hoogstaand maar wel spannend was wist Taylor de vijfde set ook naar zich toe te trekken en zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Michael van Gerwen won in een spectaculaire wedstrijd van de Australiër Simon Whitlock. De eerste twee sets kon van Gerwen niks fout doen en ging in een vrij korte tijd naar de Nederlander. Maar zoals altijd kwam 'The Wizard of Oz' ook vanavond weer terug en maakte er weer een gelijke stand van. Hierna wonnen bij de spelers allebei nog een set waardoor er een 3-3 tussenstand stan kwam en er een alles beslissende zevende set aan te pas komen. In deze set waren de scores van beide spelers enorm hoog, Simon Whitlock kon ondanks vier wedstrijddarts het niet maken in de alles beslissende set in de zevende leg (tiebreak) van de vijfde set wist van Gerwen te breken en deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

Collin Lloyd mocht het in zijn tweede ronde partij opnemen tegen Gary Anderson. Anderson wist in de vorige ronde Ted Hankey naar huis te sturen, Lloyd wist Manley te verslaan. In een partij waar 'Jaws' oppermachtig was kwam Anderson niet in het stuk voor. Een bijna 9-darter en een 170 finish maakte de dag voor de nummer een van de PDC ranking bijna helemaal goed, maar helaas miste Lloyd na tweemaal triple twintig de dubbel twaalf. Anderson de nummer een van de BDO-ranking won slechts twee sets waar zijn tegenstander er vier wist te winnen. Lloyd naar de volgende ronde.

Mike Veitch of Tony Eccles kon zich als laatste speler op de dinsdagavond plaatsen voor de kwartfinale van de World Darts Trophy. In een partij waar Eccles totaal niet in zijn spel zat wist Veitch gemakkelijk te winnen. De Schot had slechts vijf sets nodig om een einde te maken aan de partij 4-1.


Programma vanavond

20:00 Tony O'Shea (Eng) - Martin Adams (Eng) (2)
21:00 Vincent van der Voort (Ned) - Niels de Ruiter (Ned) (7)
22:00 Daryl Fitton (Eng) - Mervyn King (Eng) (3)
23:00 Ronnie Baxter (Eng) - Martin Atkins (Eng) (5)

SBS6 zendt vanavond het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Wit-Rusland uit en dus geen darts. Hebben de Nederlandse voetballers zaterdag zo slecht gespeeld dat je toch darten wilt kijken? Klik dan hier.