Uitslagen avondsessie WDT dag 3

JJdJ1984
Vandaag werden de laatste wedstrijden van de eerste ronde gespeeld. De sensatie van vanavond is de uitschakeling van Raymond van Barneveld door Michael van Gerwen.

Titelverdediger Gary Robson kon het niet waarmaken tegen de uit Australië afkomstige Simon Whitlock. De Engelsman wist de eerste set in de partij nog overtuigend naar zich toe te trekken maar tijdens het verdere verloop van de wedstrijd kwam 'Big Robbo' er eigenlijk niet meer aan te pas. Vanaf de tweede leg van de tweede set wist Robson geen enkele leg meer te winnen en was het uiteindelijk Whitlock die als winnaar in vier sets (3-1) van het podium af kon stappen.

Waarschijnlijk wel de grootste sensatie tot nu toe is natuurlijk de uitschakeling van viervoudig Embassy-winnaar van Raymond van Barneveld. Micheal van Gerwen die tijdens de International Darts League in de kwartfinale nog het onderspit moest delven was in vijf sets te sterk voor de Hagenees. Vanaf de eerste leg van de partij waren beide spelers behoorlijk aan het gooien met hoge score's en een hoop stijlvolle finishes. In de vijfde set was het 'Mighty Mike' die de klok sloeg en kwam 'Barney' er eigenlijk niet echt meer aan te pas. Toch maakte van Gerwen het nog eventjes spannend door pas zijn vijfde wedstrijddart het gewenste doel te laten bereiken.

De laatste Nederlander die zich nog kon plaatsen voor de tweede ronde was Co Stompé. De Amsterdammer moest het opnemen tegen Darryl Fitton. Helaas kon 'The Matchstick' het niet bolwerken tegen 'The Dazzler'. Elke set opnieuw wist de Stompé de eerste leg te winnen, maar de overige legs gingen eigenlijk bijna altijd naar Fitton. Het spel dat Fitton speelde was absoluut niet indrukwekkend maar wel uiterst effectief.

De laatste wedstrijd van de avond was een Engels onderonsje tussen Mervyn King en Tony Martin. In de eerste set ging vrij makkelijk naar King. In de eerste leg van de tweede set gooide King de hoogste uitgooi die er in het darten mogelijk is namelijk 170. De tweede set ging lange tijd gelijk op en uiteindelijk naar Tony Martin . De derde set ging daarna weer vrij makkelijk naar 'The King'. In een spannende vierde set ging het lange tijd gelijk op maar Martin trok aan het langste eind waardoor er een beslissende vijfde set nodig was. In die vijfde set ging het gelijk op en was er zelfs een tiebreak nodig om een winnaar te krijgen. In de vijfde leg van de beslissende vijfde set wist King zijn landgenoot te breken en wist de zesde leg ook te winnen. King door naar de tweede ronde en mag het woensdag opnemen tegen Darryl Fitton.

Afgelopen zaterdag kwamen er negen Nederlanders aan de start van het WDT na de eerste ronde zijn er nog drie van over namelijk Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Niels de Ruiter.

Programma dinsdag (tweede ronde)

20:00 Colin Lloyd (Eng) - Gary Anderson (Sch) (1)
21:00 Simon Whitlock (Aus) - Michael van Gerwen (Ned) (6)
22:00 Phil Taylor (Eng) - John Walton (Eng) (8)
23:00 Mike Veitch (Sch) - Tony Eccles (Eng) (4)

Programma woensdag (tweede ronde)

20:00 Tony O'Shea (Eng) - Martin Adams (Eng) (2) -
21:00 Vincent van der Voort (Ned) - Niels de Ruiter (Ned) (7) -
22:00 Ronnie Baxter (Eng) - Martin Atkins (Eng) (5) -
23:00 Darryl Fitton (Eng) - Mervyn King (Eng) (3)

De wedstrijden van dinsdag die om 20:00 en om 21:00 uur worden gespeeld zullen live te zien zijn bij SBS6, de wedstrijden van woensdag en de wedstrijden die dinsdag om 22:00 uur en 23:00 uur zijn te bekijken via de livestream die je hier kunt vinden.