"Terugkeer slicks in 2008"

Michel (Fir3fly)
De Technisch Manager van Bridgestone, Hisao Suganuma, heeft gezegd dat de slicks pas op zijn vroegst in 2008 hun herintrede zullen doen. Sinds 1998 zijn Formule 1 auto’s verplicht om op gegroefde banden te rijden.

Als reden hiervoor geeft Suganuma dat Bridgestone tijd nodig heeft om zowel een snelle als een veilige band te ontwerpen. Het Japanse bedrijf wil hiermee problemen voorkomen, met het bandendebacle van Indianapolis 2005 nog vers in het geheugen.

"We zijn nog aan het bepalen welke band we volgend jaar aan de teams gaan leveren", legt Suganuma uit tegenover Sport1.de. "Er is een kleine kans dat we volgend jaar toch al de slicks gaan leveren, maar we moeten de voordelen tegen de nadelen op gaan wegen. Er is in elk geval nog geen beslissing genomen."

Hij maakt ook van de gelegenheid gebruik om te vermelden dat Ferrari geen voordeel zal hebben vanaf 2007, omdat Bridgestone dan de enige bandenleverancier wordt. "Het ligt natuurlijk voor de hand om dat te stellen, maar we hebben in 1999 en 2000 ook alle teams van banden voorzien. In die jaren werd er een McLaren en een Ferrari kampioen. Ik denk dat teams als McLaren en Renault aan de wintertests genoeg hebben om aan de banden te wennen."