Alonso weet wat hem te doen staat

Olga (Nuongirl)
Met nog vier races te gaan heeft regerend wereldkampioen Fernando Alonso een voorsprong van twaalf punten op zijn concurrent Michael Schumacher. Tijdens de Grand Prix van Turkije wist Alonso de Duitser achter zich te laten door als tweede te finishen achter Schumachers teamgenoot Felipe Massa.

Alonso weet wat hem te doen staat voor de Grand Prix van Italië aankomend weekend. "We hebben op dit moment maar één doel bij Renault en dat is voor de Ferrari's eindigen. Het team heeft goed werk geleverd in Turkije. Het was goed om aan iedereen te kunnen laten zien dat onze auto competitief is gebleven, ondanks de uitspraak van de FIA over de massadempers en enkele magere resultaten in de vorige races. We hebben erg hard gevochten in Istanbul en we hebben laten zien dat we klaar zijn voor het gevecht met Ferrari, dat waarschijnlijk tot de laatste race van het seizoen zal worden gevoerd."

"We hadden in Turkije wel het geluk dat we Michael in de pits konden passeren. Ik wist daarna dat het erg moeilijk voor Michael zou worden om mij weer voorbij te komen. Ik verdedigde mijn positie op een normale manier en boekte op die manier een belangrijk resultaat. We hebben momenteel maar één doel: we moeten voor de Ferrari's finishen. Ferrari was de afgelopen races redelijk dominant, dus Ferrari verslaan betekent automatisch dat je races moet winnen,” aldus de Spaanse wereldkampioen.