McLaren bereid Montoya te laten gaan

Michel (Fir3fly)
Het team van McLaren heeft bekend gemaakt dat ze bereid zijn het contract van Juan Pablo Montoya open te breken. Voorwaarde is wel dat er geen afkoopsom en geen verder salaris betaald hoeft te worden.

De Colombiaan zal in de NASCAR-serie in een Dodge gaan rijden. Dodge is eigendom van DaimlerChrysler, terwijl dat bedrijf weer 40% van de aandelen van McLaren bezit. "Er zijn enkele verzoeken van Chrysler binnen gekomen bij ons", zegt McLaren-teambaas Ron Dennis. "We hebben er vrede mee om Juan Pablo van zijn contract te ontbinden voor het einde van het seizoen. We vinden alleen dat het dan niet nodig is om een afkoopsom te betalen. Ook zien wij er het nut niet van in om hem verder door te betalen dan."

Het contract dat Montoya verbiedt in een andere auto dan een McLaren te rijden loopt eind dit jaar af. Dennis rekent er dan ook op dat Montoya akkoord gaat met het voorstel. "We hebben totaal geen problemen met Juan Pablo en we zijn er overtuigd van dat hij kiest voor vrijwaring van zijn contract. We zullen hem echter niet doorbetalen."