Valverde vreest voor Menchov

Olga (Nuongirl)
Tijdens de komende Vuelta is hij één van de favorieten voor de eindzege, maar de Spanjaard Alejandro Valverde vreest de klimcapaciteiten van zijn rivaal Dennis Menchov. Dat heeft hij gezegd in een interview met het Spaanse blad Meta2Mil.

Valverde denkt dat hij vooral in de bergen tijd zal gaan verliezen. "In een tijdrit kan ik bij hem in de buurt blijven, maar hij maakt me bang in het hooggebergte." Desondanks heeft de Spanjaard goede herinneringen aan enkele bergen die tijdens deze Ronde van Spanje beklommen moeten gaan worden. Zo won hij al eens op de berg La Pandera, waar tijdens de achttiende etappe bergop gefinisht wordt. En hij was ook al eens de sterkste op het parcours van de etappe naar het observatorium van Calar Alto. "De Morredero kan ik goed rijden. Ik won daar al eens tijdens de Ronde van Castilië en Leon."

Vooral tegen de berg La Cobertoria, die moet worden beklommen tijdens de negende etappe, ziet de Spanjaard op. "Hoewel ik hem tijdens de training gereden heb, lijkt hij me erg zwaar. De drie laatste etappes zijn samen met de vijfde, zevende en negende angstaanjagend."