Nieuwe klap Villarreal: ook Pires lang eruit

Jerry (Delichris)
Het zit Villarreal niet mee in de aanloop naar het nieuwe seizoen in de Primera Division. De Spaanse club heeft na het uitvallen van basisspeler Gonzalo Rodríguez nog een tegenvaller moeten incasseren. Ook Robert Pires is geblesseerd geraakt aan zijn kruisbanden en zal vermoedelijk zo'n half jaar toe moeten kijken.

Evenals Rodríguez heeft Pires zijn kruisbanden gescheurd, een grote tegenvaller voor de technische staf van Villarreal. 'Dit is een dreun van jewelste', aldus Fernando Roig, de voorzitter van Villarreal. 'Alles valt in duigen.' De voorzitter heeft al te kennen gegeven naar nieuwe versterkingen op zoek te gaan. 'We zullen ons moeten versterken en willen dat op een verantwoorde manier gaan doen', aldus Roig.

De blessure van Pires komt op een hoogst ongelukkig moment. De Franse aanvaller kwam na een lange onderhandelingsfase dan eindelijk over van Arsenal, waarna de balvaardige Pires snel uitgroeide tot publiekslieveling bij de provincieclub. Toch zal deze nog tot het nieuwe kalenderjaar moeten wachten voordat hij zijn officiele debuut zal maken voor zijn nieuwe werkgever.