Albers dichtbij contractverlenging

deviltje81
Christijan Albers staat op het punt om zijn contract met Midland F1 te verlengen. Dit heeft zijn manager, Lodewijk Varossieau, aan de vooravond van Bavaria City Racing laten weten. Ook de teambaas van Midland, Colin Kolles, bevestigde zondagavond dat Albers dicht bij een verlenging van zijn contract is. "Hij is een goede coureur", zei Kolles. "En daar zijn er niet veel van."

Naast een gesprek met Midland was Albers ook in gesprek met Super Aguri F1 en BMW Sauber F1. De kans om bij BMW een zitje te bemachtigen is echter een stuk kleiner geworden, omdat Jacques Villeneuve na de Grand Prix van Duitsland is vervangen door Robert Kubica.

Bij Super Aguri zouden ze Albers best willen hebben, echter is het team afhankelijk van het moederbedrijf Honda. Daar is de kans groot dat Honda ervoor kiest om naast Takuma Sato te kiezen voor Anthony Davidson, die al lange tijd testcoureur is voor het Honda Racing F1, maar geen doorbraak kan forceren.

"Midland is nu de beste optie voor ons", zei Varossieau. "Er staat wel een clausule in dit voorstel dat we naar een fabrieksteam kunnen als die mogelijkheid zich voordoet." Midland is verder in gesprek met Adrian Sutil, die als vrijdag tester een goede indruk heeft achter gelaten bij Midland en met Tiago Monteiro. Daarnaast is er ook overleg met Christian Klien, die bij Red Bull Racing te horen heeft gekregen dat hij overbodig is geworden na de komst van Mark Webber.

Ook zijn er gesprekken met GP2-coureur Nelsinho Piquet gepland, hij staat tweede in het kampioenschap achter Lewis Hamilton. Een van deze coureurs zal de plek innemen naast Albers. Midland had al vroeg in het seizoen laten weten aan de manager van Albers, dat ze verder willen gaan met de Nederlander.