Onzekerheid over ontwaken Da Matta

Wouter (ziggyziggyziggy)
In tegenstelling tot eerdere berichten is het nog niet duidelijk of Cristiano da Matta al is ontwaakt uit zijn coma. De Champ Car-coureur ligt sinds vorige week op de Intensive Care na een bizarre aanrijding met een hert.

Da Matta krijgt geen verdovende middelen meer toegediend, maar volgens Chris Pinderski, medisch chef van de Champ Car World Series, reageert de Braziliaan nog slecht op prikkels van buitenaf. "Als we hem vragen om zijn ogen open te doen, doet hij dat niet," aldus Pinderski. "Wel reageert hij bijvoorbeeld op een pijnprikkel in zijn schouder en beweegt hij zijn hand daarnaar toe. Het is nog niet bekend wanneer en of hij uit zijn coma ontwaakt. Bij hersenletsels is het te moeilijk om te voorspellen wat er zal gebeuren."

De zwelling in zijn hersenen neemt inmiddels wel af. Volgens Pinderski is het een goed teken dat Da Matta geen verdoving meer krijgt toegediend, maar hij blijft wel voorzichtig over de ernst van de verwonding. "Hij heeft een vrij zwaar trauma opgelopen, maar het gaat nu al wel beter met hem dan we hadden verwacht," lichtte Pinderski toe.