Punten dertiende ronde

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Grand Prix van Hongarije was zonder twijfel de leukste race van het seizoen tot nu toe, maar ook de lastigste op het gebied van punten.

Heikel punt was Robert Kubica, die werd gediskwalificeerd wegens een te lichte wagen. We hebben besloten om hiervoor de coureur zelf geen strafpunten te geven, maar in plaats daarvan het BMW-chassis 50 punten af te nemen. Het afnemen van de punten van het chassis hebben we gedaan om vergelijkbare redenen als de diskwalificatie van Midland vorige week: het team heeft hoogstwaarschijnlijk de fout gemaakt, niet de coureur. Het feit dat BMW nu evenveel strafpunten krijgt, is deels omdat we volgens onze eigen puntentelling niet minder strafpunten mogen of kunnen geven. Tevens hebben we vorige week de Midlands geen dubbele strafpunten gegeven omdat op beide wagens op hetzelfde onderdeel waren afgekeurd.

Winnaars van deze wat chaotische ronde zijn Barvado en ocbar geworden. Zij scoorden ieder 367 punten. De derde plaats was voor dj-wasabi met 351 punten, gevolgd door adlo en yor123, die ieder 339 punten scoorden.

In het totaalklassement hebben we nieuwe namen bovenaan staan. Silly_s heeft nu 3205 punten en stormt naar de koppositie. Tweede is nu RobbieF1 met 3199 punten en de derde plaats is voor Proud2beDiepfries, die nu 3168 punten heeft.

Bij de subleagues is deze ronde gewonnen door Sneeker Racing Team, die 282 punten hebben gescoord. Tweede zijn met 268 punten Outcasts geworden, op de voet gevolgd door Kober Racing !!! met 267 punten, 1 de suries met 262 punten en UEC-racing met 259 punten.

In het klassement van de subleagues zijn 3019 punten nog steeds genoeg voor de eerste plaats van R.I.P. Ferrari. Twijzel boppe is met 2819 punten terug op de tweede plaats en ! ! Rock & Roll ! ! staat met 2770 punten nu op de derde positie.

De volgende ronde is de Grand Prix van Turkije. Voor deze race kan je tot 26 augustus 00:01u wisselen.