Ciolek is Zabel te snel af

Olga (Nuongirl)
De derde etappe in de Ronde van Duitsland is gewonnen door de Duitser Gerals Ciolek. De renner van Team Wiesenhof was na de 203,5 kilometer lange etappe, die van Witzenhausen naar Schweinfurt voerde, zijn landgenoten Erik Zabel en Andre Greipel in de massasprint de baas.

De etappe van vandaag werd lange tijd gedomineerd door de Italiaan Marco Pinotti. Pinotti ontsnapte na 35 kilometers koersen uit het peloton, en kreeg een voorsprong van maximaal tien minuten. 26 kilometer voor de finish werd hij echter ingelopen door het peloton.

De laatste 25 kilometers verliepen in een bijzonder snel tempo. De ene demarrage werd opgevolgd door een andere demarrage, maar geen enkele had succes. In de laatste kilometers was er een rommelige voorbereiding voor de sprint. Toch waren de bekendste sprinters op de eerste plekken in het klassement te vinden met Ciolek als Duitse sprintbelofte op de eerste plaats.

Door de verdiende bonificatieseconden is Zabel naar de tweede plaatst gestegen, en heeft nu dezelfde tijd als Vladimir Goesev, de leider in het algemeen klassement.

Uitslag derde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Gerald Ciolek (Dui)WIE4:56.22
2.Erik Zabel (Dui)MRMz.t.
3.Andrei Greipel (Dui)ASTz.t.
4.Luke Roberts (Aus)CSCz.t
5.Mark Renshaw (Aus)C.Az.t.

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Vladimir Gusev (Rus)DSC14:08.39
2.Erik Zabel (Dui)MRMz.t
3.Linus Gerdemann (Dui)TMO0.01
4.Davide Rebellin (Ita)GST0.07
5.Inigo Cuesta (Spa)CSC0.10