Clubs Israël naar neutraal terrein

Sjors (Sj0rSz)
Clubs uit Israël die in Europees verband uitkomen zullen uit moeten wijken naar neutraal speelterrein. Dit bepaalde de Europese voetbalbond (UEFA) vanwege het conflict wat momenteel tussen Hezbollah en Israël heerst.

Het betreft de volgende wedstrijden in het toernooi om de UEFA Cup: Hapoël Tel Aviv - NK Domzale en Bnei Yehuda Tel Aviv - Lokomotiv Sofia. Deze wedstrijden worden op 10 augustus gespeeld. Ook de wedstrijd tussen Beiter Jeruzalem en Dynamo Boekarest, welke voor 24 augustus op de rol staat, zal op neutraal terrein gespeeld moeten worden. Maandag werd al bekend gemaakt dat de club weigerde af te reizen naar het Israël. De UEFA heeft Israël inmiddels opgeroepen om een andere locatie te vinden. Dan kunnen deze twee wedstrijden gewoon doorgang vinden.

De voetbalbond heeft echter nog geen beslissing genomen over het treffen tussen Maccabi Haifa en Liverpool. De Engelse club liet vorige week al weten dat het niet naar het Midden-Oosten af zal reizen voor deze wedstrijd. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de beslissing over dit duel valt. Deze wedstrijd is onderdeel van de derde voorronde van de Champions League en staat voor 22 of 23 augustus op het programma.