Renault in Hongarije met massadempers

Gerard (RedFever007)
Wanneer aankomend weekend de Grote Prijs van Hongarije zal worden verreden, zullen de beide Renault-bolides met massadempers worden uitgerust. De FIA heeft het team toestemming gegeven om het dempersysteem te gebruiken

Aanvankelijk verbood de FIA het gebruik van massadempers. Renault was hiervan het voornaamste slachtoffer en tekende beroep aan tegen de beslissing van de FIA.

Doordat het nogal even kon duren, op z’n vroegst eind augustus, voordat de FIA het beroep van het Franse team zou behandelen, claimde Renault een volledige dispensatie tot die tijd. Hier wilde de FIA weer niet aan en kwam het team van wereldkampioen Fernando Alonso vervolgens tegemoet door vooralsnog het gebruik van massadempers te gedogen.

De massadempers werden aanvankelijk goedgekeurd door de stewards, de technische inspecteurs in dienst van de FIA. De FIA zelf ging vervolgens hiertegen in beroep. Mocht de internationale autosportbord het beroep tegen de stewards alsnog winnen, dan zal de FIA het team van Flavio Briatore in ieder geval geen punten afnemen, zo is medegedeeld.

Of de andere teams protest gaan aantekenen tegen deze toch opmerkelijke beslissing van de FIA is vooralsnog niet bekend.