Yankees trekken opnieuw ster aan

Doe_je_nix_aan
De New York Yankees hebben gisteren twee van hun grootste problemen opgelost. In een ruil met de Philadelphia Phillies hebben de Yankees rechtsvelder Bobby Abreu en pitcher Cory Lidle verkregen. De Phillies mogen nu vier jeugdige talenten van de Yankees verwelkomen. Dit zijn korte stop C.J. Henry, pitchers Matt Smith en Carlos Monasterios en catcher Jesus Sanchez.

Abreu is verreweg de meest in het oog springende speler. De rechtsvelder met een zwak slaggemiddelde van .277, maar wel gemiddeld .427 op de honken is een echte krachtpatser. Dit heeft hij bewezen tijdens de 'Home-Run Derby' van 2005, toen hij eerste werd en zich de homerun koning mocht noemen. Dit jaar is zijn productiviteit wat minder. Met maar acht homeruns op iets meer dan de helft van dit seizoen ligt hij achter op zijn normale productie van gemiddeld 25 homeruns per seizoen tussen 2000 en 2005. Ook heeft hij vorig jaar de 'Golden Glove' gewonnen in de National League. Dit betekent dat hij defensief de beste rechtsvelder was in de National League.

Abreu is vooral gehaald omdat rechtsvelder Gary Sheffield langdurig geblesseerd is. Deze ruil maakt ook de toekomst van Sheffield onzeker nadat zijn blessure over is, aangezien het beiden spelers zijn die elke dag kunnen en moeten spelen.

Pitcher Lidle won acht van zijn vijftien wedstrijden dit jaar, met een gemiddelde van 4.74 runs per 9 innings. Hij zal waarschijnlijk Nederlands international Sidney Ponson vervangen als vijfde pitcher.

Vanavond om 10 uur Nederlandse tijd is de trade-deadline. Dit betekent dat er vanaf dan niet meer geruild mag worden. Meestal is dit een drukke periode.


Bobby Abreu (l) en Cory Lidle (r). Vanaf nu Yankees.