Mourinho blij met Shevchenko

Maikel (WeebI)
Chelsea-trainer José Mourinho is zielsgelukkig met zijn nieuwe spits, Andriy Shevchenko. Hij noemde de overstap van de speler een belangrijke aanwinst voor het Engelse voetbal.

De Oekraïense goaltjesdief maakte deze zomer de overstap van AC Milan naar Chelsea, voor het lieve sommetje van 30 miljoen Pond (zo'n 45 miljoen Euro). The Blues, die met Roman Abramovich als voorzitter al enkele topaankopen hebben gedaan, hebben volgens Mourinho nu een speler aangetrokken die belangrijk is voor het Engelse voetbal.

"Dit is een belangrijke aanwinst voor Engels voetbal", zei de Portugese oefenmeester. "Iedereen wil de beste spelers in de wereld, en nu hebben we er één. Hij is een grootse speler. Wij willen opnieuw kampioen worden en prijzen pakken die we nog niet hebben, en met Shevchenko is ons team nog beter dan het al was."

Sheva wilde graag weg bij Milan om in Engeland te kunnen spelen en wonen. De reden was dat hij en zijn vrouw graag willen dat hun kinderen in het Engels worden opgevoed. "Milan wilde dat ik bleef, maar de keuze van mijn familie is belangrijker dan die van wie dan ook", aldus de 29-jarige spits.