"Kimi moet bij McLaren blijven"

Gerard (RedFever007)
Als het aan Norbert Haug ligt, rijdt Kimi Räikkönen volgend seizoen gewoon bij McLaren Mercedes. Wanneer Räikkönen besluit te blijven dan wordt hij volgend jaar de teamgenoot van wereldkampioen Fernando Alonso.
Dit seizoen loopt het huidige contract van Kimi Räikkönen af bij McLaren. Haug, sportchef van Mercedes, zou graag zien dat de 26-jarige Fin ook volgend jaar voor zijn renstal uitkomt. “ Als Kimi verstandig is, dan blijft ‘ie bij McLaren. Hij vertelde me dat hij nog nergens getekend heeft en ik ga er niet vanuit dat hij tegen mij zou liegen”, aldus een optimistische Haug. Behalve McLaren staat de Fin ook in de belangstelling van Renault en Ferrari.

Mocht Räikkönen besluiten om zijn huidige werkgever te verlaten dan heeft McLaren diverse coureurs om de Fin te vervangen. Testrijders Pedro de la Rosa en Gary Paffett zouden plaats kunnen nemen in het tweede stoeltje. Ook GP2-rijder Lewis Hamillton is een optie. ”Lewis moet zich eerst op het GP2-kampioenschap concentreren. Maar hij is één van onze opties. Hij heeft een enorm potentieel, zeker weten. En hij maakt al deel uit van de McLaren-familie, wat een voordeel is”, aldus Haug.