Midland hoopt op verrassing

Joris (RenikNL)
Midland F1-teambaas Colin Kolles denkt dat zijn team wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen in Hockenheim. Het team laat dit seizoen een gestage groei zien door langzaam maar zeker hoger op de grid te komen.

Midland heeft afgelopen week getest in Jerez. Er is gewerkt aan onder andere de nieuwe wielophanging en enkele nieuwe aërodynamische onderdelen. "In Jerez hebben we opnieuw een stap voorwaarts gezet wat betreft de mechanische grip en de aërodynamica. Het zijn allemaal relatief kleine stapjes, het is het belangrijkste dat we dichter bij de top komen. Als we ons in Hockenheim goed kwalificeren en met beide auto's finishen, kunnen we nog wel eens wat mensen verrassen", aldus Kolles.

Ook Christijan Albers denkt in de Grand Prix van Duitsland competitiever te zijn dan in de vorige races. "Ik geniet altijd van de twee races in Duitsland. Deze Grands Prix zijn het dichtste bij Nederland, dus er zijn altijd veel Nederlandse supporters. Er heerst altijd een levendige sfeer in Hockenheim; de fans gaan er helemaal in op en het lawaai vanaf de tribunes is echt geweldig. Het circuit zelf behoort ook tot mijn favorieten. Ik heb hier veel gereden in de DTM, de F3000 en de F3, dus ik ken de baan vrij goed."

"We hadden vorige week een goede test in Jerez, die ons veel waardevolle informatie heeft opgeleverd over onze laatste upgrades en over de banden. Ik verwacht dat we competitiever zullen zijn dan anders. Als we op vrijdag snel een goede afstelling kunnen vinden, dan maken we een redelijke kans op een sterke race", aldus de Nederlander.