Montagny hoopt op snelle rentree

Olga (Nuongirl)
In maart van dit jaar zat hij nog werkloos thuis, maar toen het Formule 1-seizoen begon was Franck Montagny ineens derde rijder. Al snel werd hij de vervanger van Yuji Ide en nu is Montagny weer derde rijder bij het team van Super Aguri F1.

"Het is erg moeilijk om ergens een racezitje te bemachtigen, maar je weet maar nooit", aldus Montagny. "Kijk maar naar Pedro de la Rosa. Hij dacht ook geen kans meer te maken op het rijden van een Grand Prix, en nu is hij racecoureur bij McLaren Mercedes. Als je in de Formule 1 zit, maak je altijd een kans."

Daarom heeft Franck Montagny er ook weinig moeite mee dat hij in Hockenheim plaats moet maken voor Sakon Yamamoto, die zijn plaats inneemt. De rest van het seizoen zal Montagny weer derde coureur bij het team zijn. "Het was een vreemd gevoel om mijn thuisrace te rijden en tegelijkertijd te weten dat het mijn laatste race voor Super Aguri zou zijn. Dat hoofdstuk is nu afgesloten. Het was fijn om na een paar jaar testen eindelijk te mogen racen. Ik ben tot het einde van het seizoen nog testrijder van Super Aguri. Wat er daarna gebeurt, moeten we nog even afwachten. Ik ben in gesprek met verschillende teams."