Advocaat Juventus vraagt om medelijden

Olga (Nuongirl)
De raadsman van voetbalclub Juventus heeft vandaag tijdens het hoger beroep gezegd dat terugzetting van de club naar de Serie B en dertig punten in mindering desastreuze gevolgen zou hebben voor Juventus.


De Oude Dame werd eerder schuldig bevonden aan het beïnvloeden van resultaten met hulp van arbiters en grensrechters in het seizoen 2004-2005. Behalve terugzetting en punten in mindering moest de club ook de laatste twee nationale titels inleveren.

Advocaat Cesare Zaccone deed bij de rechters een beroep op mededogen met Juventus. Zaccone zei dat de belangrijkste spelers de club verlaten omdat niemand zin heeft in twee jaar Serie B. Gebrek aan kwaliteit in de ploeg zou zelfs degradatie naar de Serie C kunnen betekenen. Sinds de club schuldig is bevonden, vertrokken al Cannavaro, Zambrotta, Emerson en Thuram.

De advocaat vindt dat Juventus al zwaar genoeg gestraft is door het verlies aan inkomsten omdat sponsors weglopen en de tv-rechten minder geld in het laatje brengen. Overigens is de Turijnse club niet de enige die werd bestraft. AC Milan, Fiorentina en Lazio Roma kregen eveneens maatregelen opgelegd. Ook deze clubs gaan in hoger beroep.

De uitspraak in het hoger beroep wordt aankomende week verwacht.