Van Geel dacht aan opstappen

Olga (Nuongirl)
Martin van Geel heeft aan opstappen gedacht toen samen met het bestuur van Ajax werd besloten de toenmalige hoofdtrainer Danny Blind te ontslaan, en hij alle kritiek te verduren kreeg.

" Ik zat er helemaal doorheen. Iedereen gaf mij de schuld van zijn ontslag, terwijl we daar met het gehele bestuur achter stonden," aldus Van Geel. Op de vraag of de sfeer bij het Ajax-bestuur normaal was, antwoordt Van Geel: "Er was er momenten dat ik er helemaal doorheen zat. Er waren geruchten over vele stress in het bestuur, maar dat was helemaal niet het geval. Alleen tegen het eind van het seizoen werd de sfeer minder. We waren dus al langer zeker dat trainer Blind bezig was aan zijn laatste jaar, maar omdat we nog belangrijke wedstrijden voor de boeg hadden wilden we de rust bewaren."

"Toen Danny's vertrek uitlekte, ontkenden wij in eerst instantie. Achteraf gezien was dit juist erg slecht voor onze spelers. Blind had geen best seizoen, maar dat we nog voorronde CL spelen hebben we echt aan Klaas Jan Huntelaar te danken; hij was onze redding."