Australië kandidaat WK voetbal 2018

Olga (Nuongirl)
Australië wil zich kandidaat stellen voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018. De Australische voetbalbond FFA heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

Aanvankelijk richtten de Australiërs zich op de organisatie voor de wereldtitelstrijd van 2014, maar de verwachting is dat de FIFA deze editie zal toewijzen aan een Zuid-Amerikaans land.

"Dit zal het grootste sportevenement zijn wat in Australië georganiseerd zal worden. Het optreden van de Socceroos bij het WK in Duitsland heeft enorm veel interesse en enthousiasme voor het voetbal losgemaakt. We gaan er daarom alles aandoen om dit voor elkaar te krijgen", aldus een verklaring van alle betrokken partijen. John Howard, de premier van Australië, steunt de kandidatuur van de FFA. "Ook vanuit de regering zullen we onze volledige medewerking verlenen".

Tijdens het WK in Duitsland bereikten de Aussies, onder leiding van bondscoach Guus Hiddink, de achtste finales, daarin verloor de ploeg met 0-1 van de latere wereldkampioen Italië.